Malzemeleri:
5-6 adet yerelması, 1 soğan, 1 havuç, 2 çorba kaşığı zeytinyağı 6 su bardağı su, yarım su bardağı badem sütü, 2-3 dal maydanoz, tuz, karabiber
Hazırlanışı:
Yerelması çorbası: Soğanı soyup kıyın. Havucu ve yerelmalarını temizleyip küçük küçük doğrayın. Sıvıyağı tencereye alıp kızdırın. Soğanı ekleyip kavurun. Havuç ve yerelmasını ilave edip 10 dakika kısık ateşte soteleyin. Suyu ekleyip kısık ateşte 20-25 dakika pişirin.Ocaktan almadan üzerine bol bol maydanoz kıyın ve de servis yaparken arzu ettiğiniz baharatlarla süsleyin.
5-6 adet yerelması, 1 soğan, 1 havuç, 2 çorba kaşığı zeytinyağı 6 su bardağı su, yarım su bardağı badem sütü, 2-3 dal maydanoz, tuz, karabiber
Hazırlanışı:
Yerelması çorbası: Soğanı soyup kıyın. Havucu ve yerelmalarını temizleyip küçük küçük doğrayın. Sıvıyağı tencereye alıp kızdırın. Soğanı ekleyip kavurun. Havuç ve yerelmasını ilave edip 10 dakika kısık ateşte soteleyin. Suyu ekleyip kısık ateşte 20-25 dakika pişirin.Ocaktan almadan üzerine bol bol maydanoz kıyın ve de servis yaparken arzu ettiğiniz baharatlarla süsleyin.
Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder