4 Aralık 2013 Çarşamba

Şebnem'in Kıtır Yufkaları...



Malzemeler:
Yufka
Zeytin ezmesi
Salça
Pesto
Haşhaş
Çörekotu
Susam

Yapılışı:
Yufkaları 2-2,5cm'lik şeritler halinde keserek üzerine arzunuza göre zeytin ezmesi, biraz sulandırılmış salça, pesto sos vb. sürülür. Biraz daha renklendirmek için çörek otu, susam, haşhaş ya da arzu ettiginiz benzeri malzemeler serpilerek fırın tepsisinin üzerine serilen pişirme kağıdının üzerine dizilir. Orta hararetli fırında rengi ve kıtırdaklığı ara sıra kontrol edilerek pişirilir. Cam kavanoz ya da kaplara dikine yerleştirerek servis yapılır.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder